Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Min son säger att de ljuger"

Ett missförstånd säger barn- och utbildningsnämnden i Laxå om förbudet att vara pepparkaksgubbe i luciatåget på Kanalskolan.
Det köper inte Jenny Simic – vars son vill vara pepparkaksgubbe.
– Min son är riktigt, riktigt sur. Han säger att de ljuger, säger hans mamma Jenny Simic.

NA kunde i går berätta om tioårige Mio som inte fick vara pepparkaksgubbe i Kanalskolans luciatåg. I dag backade skolan och menade att det handlade om ett missförstånd. Mios mamma Jenny Simic skakar på huvudet när hon får höra talas om Kanalskolans förklaring.

– Deras argument är inte hållbara. Det förstår väl vem som helst att det är efterhandskonstruktioner. Nu försöker de bara släta över alltihop, säger hon.

Enligt Jenny Simic kom Mio hem och berättade att han inte fick vara pepparkaksgubbe. Orsaken var att någon kunde ta illa upp.

– Och det har läraren sagt till mig också. Så jag blir riktigt irriterad över att få höra deras bortförklaringar nu. Min son är riktigt, riktigt sur. Han säger att de ljuger.

Jenny fick i dag sms från läraren som lät hälsa att Mio kunde vara pepparkaksgubbe i luciatåget.

– Men läraren skrev ingenting om de skulle sjunga pepparkakssången på luciafirandet. Och det vill jag förstås veta. Om de inte ska sjunga den kommer han inte vara med.

Det kommer dock inte serveras några pepparkakor. Enligt skolan handlar det om att vissa av barnen skulle vara allergiska mot just pepparkakor.

– Det känns också som det är en efterhandskonstruktion. Det finns ju flera andra tillställningar under läsåret där det serveras fika i skolan. Och då finns det ju andra kakor som elever skulle kunna vara allergiska mot. Varför just pepparkakor? Om man vet att man är allergisk mot pepparkakor så äter man väl inte det, säger Jenny Simic.