Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mindre ljud och mera färg

Artikel 107 av 107
Örebro 750 år
Visa alla artiklar

Ett färggladare men något tystare fyrverkeri än brukligt kommer att sända in jubileumsåret 2015 i historien på nyårsafton vid Slottet.

Det brukar vara massor av människor som samlas kring Slottet när det gamla året ska firas av och ett nytt år välkomnas med fyrverkerier.

– Vi håller ungefär samma antal minuter som andra år. Det vi har gjort i år är att vi har tittat på ett lite annorlunda fyrverkeri, där vi har plockat bort de största bomberna som smäller högst. I stället har vi satsat på flera lite mindre raketer som ska gå i jubileumets färger. Det blir ett mer färgglatt fyrverkeri, säger Sandra Almqvist, projektledare Örebro 750 år.

Har många hundägare hört av sig och vädjat om tystare fyrverkeri?

– Nej, jag har faktiskt inte fått ett enda samtal om det. Fast de är något som vi har i tanken. Vi är alla hundvänner i styrgruppen, så det är något som vi har diskuterat. Det är en anledning till att vi under jubileumsåret inte har haft fler fyrverkerier än de traditionella, på valborg och nu på nyårsafton, säger Sandra Almqvist.

Hur vill du summera jubileumsåret?

– Otroligt kul och ett väldigt intensivt år med väldigt många evenemang. Det jag tar med mig mest är hur örebroarna kom ut och deltog i alla event. Vi har haft otroligt bra besökarantal på allt, säger Sandra Almqvist

Fyrverkeriet vid slottet

Fyrverkeriet kommer att pågå i ungefär fem minuter vid Slottet.

Länstrafiken meddelar: torsdagen den 31 dec mellan kl. 23.30 - 01.00 kommer Storgatan-Drottninggatan att vara avstängda för all busstrafik mellan Järnvägsgatan och Rudbecksgatan på grund av nyårsfirande vid slottet. Även sträckan Olaigatan-Alnängsgatan är avstängd för trafik. Läs här hur det påverkar busstrafiken.