Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre tvång i skolan

Mindre tvång och bättre pedagogiskt ledarskap. Så vill de rödgröna i Hallsberg utveckla och förbättra skolan.

Annons

Med drygt en månad kvar till valet höll de rödgröna i Hallsberg i går en pressträff om en satsning på skolverksamheten i kommunen.

– Den här träffen var planerad sedan en tid tillbaka men det är ett väl valt tillfälle att ses här i dag, sa Thomas Doxryd, partiföreträdare för Socialdemokraterna i Hallsberg.

Han syftade på Folkpartiets partiledare Jan Björklunds uttalande förra veckan om att föräldrar borde tvingas sitta med sina barn i skolan om barnen inte uppför sig. Det och en hel del andra uttalanden som Björklund gjort den senaste tiden går helt emot de rödgrönas idéer om vad som är bra för barnen i skolan.

Tror inte på hårdare tag

– Dialog fungerar bättre än tvång. Vi tror inte att hårdare tag och betyg i lägre åldrar utvecklar barn och ungdomar positivt. Vi vill istället stärka upp det pedagogiska ledarskapet i skolan och det är där vi kommer att satsa mest, sa Emma Ode, Miljöpartiet.

Vid en nationell rödgrön valseger har de rödgröna utlovat 12 miljarder under 2011–2012 till en satsning på kvalitet i välfärden.

För Hallsbergs del väntas detta innebära ungefär 10 miljoner kronor och 30 nya arbetstillfällen. Vid en kommunal rödgrön valseger i Hallsberg är en del av den summan tänkt att gå till barnen i skolan.

Vart får ni de 10 miljonerna från?

– De får vi in genom att inte sänka skatterna för de rikaste i samhället, sa Doxryd.

Vid en kommunal rödgrön seger kommer de föra en dialog med de som arbetar inom skolverksamheten för att sedan sätta in resurser där de gör mest nytta.

En fortsatt alliansregering skulle försvåra för de rödgröna i Hallsberg även om de vinner det kommunala valet.

– Får vi en förändring på nationell nivå så blir självklart förändringen lokalt kraftfullare. Med mer resurser kan vi göra satsningen ännu bättre, sa Doxryd.

Annons