Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minimässa förföreningarna

Den 6 mars ordnar Nykterhetsrörelsens scoutförbund och IOGT-NTO:s juniorförbund en minimässa om barnens fritid i Kopparberg. Den 3 februari är det upptaktsmöte för utställare.

Annons

– Tanken är att ortens föreningar ska få chans att visa upp sin verksamhet och att vi kan knyta kontakter och samarbeta, säger Sandra Karlsson, konsulent på Nykterhetsrörelsens scoutförbund.

Mässan kommer att handla om vad barn och ungdomar gör och skulle kunna göra på fritiden i Kopparberg, vilket ansvar föreningar och föräldrar har och hur man kan samarbeta för att skapa en rik fritid för ortens unga.

– Det här är första gången vi ordnar en mässa på det här temat I Kopparberg, säger Sandra Karlsson.

Platsen för mässan är aktivitetshuset Pärlan, alltså gamla Folkets hus. Här finns sedan tidigare IOGT-NTO, som brukar ordna aktiviteter för Koppabergs yngre. Tanken är nu att också få i gång verksamhet i huset för lite äldre unga, och gärna då en scoutverksamhet. Men det hänger på att man får tag i ledare.

– Alla föreningar och organisationer som på något sätt riktar sig till unga, eller som skulle vilja göra det, är välkomna att ställa ut på mässan, säger Sandra Karlsson. Vi välkomnar också alla vuxna som vill vara med och leda verksamheter.

Skolans elever kommer att bjudas in till mässan, liksom alla föräldrar. Under mässan finns också möjlighet att lyssna till, och hålla korta föredrag om sin verksamhet.

För den som vill vara med och ställa ut ordnas ett upptaktsmöte den 3 februari i aktivitetshuset Pärlan. Anmälan görs till Sandra Karlsson på Nykterhetsrörelsens scoutförbund.