Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ministern om den viktigaste valfrågan

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Den absolut viktigaste frågan för oss är jobben. Det berättade arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) vid en pressträff på torsdagen. Hon lovar fler jobb och påpekar att Moderaterna är överens om tagen med övriga partier i Alliansen.

-Vi levererar förslag efter förslag och har genomfört en mängd under åtta år som gör att jobben blir fler, men vi vill mer. Vi vill ha 350 000 jobb till 2020 och har förslag på det, säger hon.

Vad det skulle betyda i Örebro län är lite oklart.

-Skulle det falla ut procentmässigt, så skulle det väl innebär ungefär 10 000 jobb här. Men nu kommer ju jobben inte procentuellt lika, utan mest i storstäderna och i residensstäderna. Det gör att det inte är alldeles lätt att beräkna, säger Ola Karlsson, förbundsordförande för Moderaterna i Örebro.

Det har dock påpekats av många att de nya jobben också är en effekt av att befolkningen ökar.

-Det är en bra förutsättning att vi blir fler, men det krävs också en tydlig jobbpolitik. Det är svårt att särskilja, men man kan jämföra med andra länder eller gå tillbaka till 90-talet och då tappade vi 500 000 jobb under krisen, trots att vi blev fler. Politik spelar och det spelar roll hur man hanterar kriser, säger Elisabeth Svantesson.