Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesstund på Våghustorget

Ett hundratal personer visade sitt stöd när Socialdemokraterna hedrade de som omkom i massakern i Norge.

Annons

Vid 18-tiden i går samlades människorna på Våghustorget i Örebro. Caroline Frankesjö, ordförande i SSU Örebro län, började att tala. Hennes budskap var att det politiska engagemanget är starkare än någonsin efter terrorattentatet på Utöya.

Efter det bildades en stor ring, deltagarna tog varandra i hand, och höll en tyst minut.

Riksdagsledamoten Marlena Ernkrans (S), höll ett kort tal och betonade att den misstänkte gärningsmannens åsikter delas med andra – och att det därför är viktigt att inte vika ned sig.

Även Niclas Persson, styrelseledamot i Ungdom mot rasism, ville hellre belysa problemen med rasism än att fokusera på en enskild individ.

– Ondska berör världen på sin komplexitet, och vi ska kämpa för att göra världen ännu mer komplex, sa han.

Som avslutning talade även Marcus Bäckström från Moderata ungdomsförbundet i Örebro. På Våghustorget fanns en kondoleansbok som Socialdemokraterna ska skicka till Arbetarpartiet i Norge. På länsstyrelsen i Örebro finns även en kondoleansbok för den som vill lämna en hälsning.