Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minus blev plus

Revisorernas uppmärksamhet gör att Ljusnarsbergs kommun minus för 2009 blir ett plus. Verksamheten gick med ett överskott på 724 000 kronor.

– Det känns bra att det blev ett plus, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer. Därmed har vi klarat balanskravet för nionde året i rad.

I slutet av mars presenterade kommunen bokslutet för 2009. Det visade att verksamheten gått med ett underskott på 461 000 kronor.

Men redan då aviserade ekonomichefen att revisorerna hade synpunkter, som skulle kunna resultera i ett överskott. Och så blev det.

Pengar från bryggeriet

– En gammal fordran på Kopparbergs bryggeri hade av misstag blivit omgjord till en osäker fordran, säger Bo Wallströmer.

Ekonomiavdelningen har nu rättat till misstaget och gjort denna fordran till en vanlig sådan. Därmed blir det ett plus i bokslutet.

– Vår fordran på bryggeriet är på 1 185 000 kronor. Företaget betalar av skulden efter plan och är på inget sätt en osäker fordran.