Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirza Jelecak återförenas med Halilovic i Dalkurd

Mirza Jelecak har blivit näste före detta ÖSK-spelare att fångas upp av det framstormande Borlängelaget Dalkurd FF.
- Jag måste spela och göra det bra. Målet är att hjälpa klubben upp i superettan, säger Jelecak till NA.

Annons
Mirza Jelecak i ÖSK-tröjan.

Efter ett års skadefrånvaro har 27-åringen stått klubblös sedan hans kontrakt med Landskrona Bois gått ut. Men sista dagen innan transferfönstret stängde så skrev han alltså på för division 1-laget i Dalarna.

- Jag är glad och tacksam att jag har fått möjligheten. Marknaden ser ut som den gör och min knäskada som hållit mig från fotbollen i ett år har ju inte gjort mig särskilt het, säger Jelecak.

Innan det främre korsbandet gick av hade Jelecak 2008 en bra säsong i superettan med Landskrona. Sex mål och tre assist på 22 matcher är inte illa av en mittfältare. Den olyckliga skadan kom naturligtvis ytterst olägligt.

- Det är klart att hade man fortsatt utvecklats under 2009 i stället för att gå skadad så kunde situationen sett annorlunda ut i dag. Det har varit tufft men sån är fotbollen, konstaterar han.

Hur funkar det ekonomiskt att byta ner sig till division 1?

-Det är ju ingen allsvensk lön men man klarar sig.

I Dalkurd återförenas du med Nedim Halilovic som du spelade med säsongen 2006 i ÖSK, hur känns det?

- Det blir kul. Jag gillar honom. En bra kille och väldigt vass när han får lägen. Det är fina minnen jag har av honom i ÖSK.

Något särskilt du kommer ihåg från ÖSK-tiden med Nedim i superettan?

- Jag var väl inte som bäst på hösten när Nedim kom men i avgörande matchen mot Assyriska kommer jag ihåg när jag slår in bollen som Sebastian Henriksson till slut nickar vidare till Nedim som i sin tur sätter bollen och tar ÖSK upp i allsvenskan.

För Dalkurds del kommer den Sarajevofödde spelaren att innebära en klar förstärkning. Bara i ÖSK samlade han på sig 102 officiella matcher (åtta mål) åren 2001-2006. Dalkurds målsättning är att ta sig till allsvenskan via superettan som man räknar med att spela i redan nästa år. Hittills har Borlängelaget bara förlorat fyra matcher sedan klubben grundades 2004.

Annons