Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missade guldet – med 0,1 sekund

Degerforsduon var på väg mot första senior-SM-guldet. Men missade det – med 0,1 sekund.

Annons

Det var i sprint-SM i rally som Johan Carlsson och kartläsaren Johan Lövgren, båda från Degerfors, var på väg mot sina första senior-SM-guld.

Paret, som fortfarande klassas som juniorer och som förra året tog hem sammanlagda junior-SM, hade bra fart på sin tvåhjulsdrivna Toyota Corolla iöver den 7 150 meter långa enda specialsträckan som utgjorde sprint-SM.

Men i mål fick de se sig slagna – med minsta möjliga marginal. En tiondels sekund, den minsta beståndsdelen tider i rally mäts i, skilde Johan och Johan från segrande Leif Peterson, Göteborg.

I fyrhjulsdrivna klassen vann VM-meriterade Pontus Tidemand, som kör för SMK Eda, hem segern i totalt överlägsen stil. Han slog tvåan, Vansbros Hasse Gustafsson, med över 13 sekunder. Hypermeriterade Mats Jonsson, Forshaga, med Lindesbergskartläsaren Johnny Johansson i passagerarstolen, slutade fyra, nio tiondelar från bronset. Kopparbergs Jacob Jansson blev sexa och Lindes Joachim Borg åtta.