Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missade priset – fick 60 000 och landslagsplats

Joel Johansson missade priset som årets junior på bilsportgalan. Plåster på såren? Jodå, ett stipendium på 60 000 kronor och en plats i svenska landslaget.

När bilsportgalan arrangerades i Karlstad på lördagskvällen hyllades Örebroföraren Joel Johansson, 26, hyllades för sina internationella framgånger under 2015 – EM-guldet och VM-silvret i kartingens mest prestigefyllda klass, KZ2.

Han var dessutom nominerad till priset som årets junior i bilsport-Sverige, men fick se sig snuvad på titeln och premien på 50 000 kronor av rallyföraren Emil Bergqvist och hans kartläsare Joakim Sjöberg.

Plåster på såren? Jodå. Johansson fick 15 000 kronor för titeln årets kartingförare – och därtill 60 000 kronor som mottagare av ett stipendium ur Anecto Racing minnesfond, som grundades 2002 till minne av det svenska kartingteamet som omkom i en flygolycka i Milano 2001.

– Ett bra tillskott som kommer göra gott för fortsatt satsning, säger Johansson.

Dessutom fick Johansson en bekräftelse på att han även 2016 kommer att ingå i det svenska bilsportlandslaget, som han tillhört de senaste säsongerna. Något som innebär att han först kommer få gå på Idrottsgalan i morgon, måndag och därefter flyger till Gran Canaria för ett träningsläger med de andra 16 förarna i landslaget.

– D et blir fysträning blandat med körträning, berättar Johansson.