Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missbruksvård kan tvingas stänga

I tio år har Hasse Arvidsson och hans verkamhet Goodlife gett missbrukare vård för att klara ett liv utan droger.
Hans arbete är omtalat, inte minst bland missbrukare. Men i somras fick han allvarlig kritik, han dokumenterar inte vad som händer klienterna. Nu, denna vecka, måste han visa dokumentation. Annars får han inte fortsätta.

Annons

Hasse Arvidssons brist på dokumenation var inte nytt. Myndigheterna hade noterat det i sju år – utan att ställa några krav. ”Det kom som en blixt från klar himmel” är Hasse Arvidssons egen kommentar.

En genomgång som NA har gjort av protokoll från inspektioner och granskningar, visar att problemet hade varit uppenbart i flera år. Vid fyra olika tillfällen står det inskrivet: 2002, 2005, 2007 och 2008.

Det var först 2009, när länsstyrelsen gjorde en djupare granskning, som Hasse Arvidsson fick ett föreläggande att han måste följa lagen. Annars får han inte förnyat tillstånd. Socialstyrelsen ska inom kort avgöra frågan.

Läs mer i måndagens tidning.