Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel och spritpå Kopparbergsmarken

Polisen hade mycket att göra under Kopparbergsmarken. Fem fall av misshandel och 17 anmälningar om tonåringar som hade sprit på sig är helgens facit.

Det var många underåriga som hade alkohol med sig under Kopparbergsmarken. Polisen kan summera 17 anmälningar om olovligt anskaffande, som det hela rubriceras. Det handlar om en medveten satsning från polisen.

– Vi vet ju om att det brukar var mycket alkohol på marknaden, säger Torgny Kindahl på Lindesbergspolisen.

Spriten hälldes ut

Spriten häller polisen ut på plats och föräldrar kontaktas.

– Men ungdomarna är inte misstänkta för något brott. Det är den som har köpt ut spriten som stått för det brottsliga, konstaterar Torgny Kindahl.

Inga ungdomar var dock så berusade att de behövde köras till lasarettet.

Flera fall av misshandel följde också i marknadens spår. På fredagskvällen hittade polisen en blodig man med bruten näsa och andra skador i ansiktet. Själv vet mannen inte om han har ramlat eller om han har fått stryk. Polisen misstänker dock misshandel med tanke på skadorna.

Vid två tillfällen under helgen blev kvinnor misshandlade av män. I det ena fallet blev en kvinna slag i huvudet så hon fick huvudvärk och såg dubbelt. I det andra fallet blev kvinnan slängd i backen så att hon blödde.

När en man försökte gå emellan i ett bråk på fredagskvällen blev han själv misshandlad.

Under natten till söndagen blev en man överfallen bakifrån av flera andra män. Han blev sparkad och började blöda näsblod. Han fick också en skada under ögat och en flisa bortslagen ur en framtand.

Polisen har även fått en anmälan om skadegörelse. Vittnen såg hur två yngre män slog sönder en fönsterruta för att kunna ta sig in i vänthallen vid järnvägsstationen. När polisen kom till platsen var de båda kvar, men nekade till att ha slagit sönder rutan.