Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstankarna mot mannen stärks – nu begärs han häktad för mordet på Lena, 45

 
Hjärstamordet
Visa alla artiklar

Den man som suttit anhållen misstänkt för mordet på örebroaren Lena Wesström, 45, begärs nu häktad på sannolika skäl.

Begäran lämnas in på fredagsförmiddagen av åklagaren Åsa Hiding. Tingsrätten ska nu ta ställning till detta önskemål.

– Vi kan bekräfta att det kommer en häktningsframställan på förmiddagen och att det blir en förhandling efter lunch. Misstankegraden är på sannolika skäl, säger Jonas Rydén, chef för grova brott som jobbar med Lena Wesström-fallet, till NA.

Mannen, som är i 40-årsåldern, har suttit anhållen sedan i tisdags eftermiddag – han hämtades in till förhör tidigare under dagen. Polisen avslöjade på onsdagen att mannen är samma person som anhölls i utredningens inledningsskede, då man misstänkte människorov.

Mannens advokat Ingvar Backman berättar för NA att mannen förnekar all inblandning i mordet på Lena Wesström.

Det var på morgonen tisdag den 15 maj som anhöriga larmade polisen om att Lena Wesström saknades från sitt hem. En utredning inleddes om misstänkt människorov – bland annat sökte polisen med hundar i området i Hjärsta där hon bodde. Lördagen den 19 maj meddelade polisen att man påträffat en död kvinna drygt 150 meter från Lena Wesströms bostad. Tre dagar senare bekräftade polisen att den döda kvinnan var Lena Wesström och en mordutredning inleddes.

På fredagen rapporterar Aftonbladet om att polisen i samband med husrannsakan påträffat blodiga kläder i den misstänkte mannens bostad. Detta enligt källor till tidningen. Polisen i Örebro vill dock inte bekräfta något om detta.

– Vi kommenterar inte innehållet i utredningen överhuvudtaget, säger Jonas Rydén.