Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt bilbedragare för sjuk för rättegång

I går skulle rättegången mot misstänkte bilbedragaren Roland Larsson starta i Nyköping. Men huvudpersonen dök aldrig upp. Roland Larsson var sjuk – igen.

Det är andra gången i år som Larsson uteblir. Den 5 mars skulle en förhandling hållas mot honom i tingsrätten i Örebro. Men Roland Larsson kom aldrig – han låg på sjukhus och kunde inte närvara. Det ledde till att han häktades och först två dagar senare kunde rättegången återupptas.

Men den avbröts omgående sedan Larsson anhållits i rättssalen misstänkt för nya brott.

I går, tisdag, var det tänkt att Roland Larsson skulle stå inför rätta igen. En åtta dagar lång rättegång skulle inledas som rörde alla de grova bedrägerier han misstänks för. Men Larsson kom alltså inte.

Läkarintyg

– Klockan fem i fem i går (måndags) fick jag reda på att Roland Larsson skickat in ett läkarintyg. Han mår inte bra psykiskt, berättade åklagare Emma Olsson i Nyköping vid lunchtid på tisdagen.

Senare under dagen undersöktes Roland Larsson av en överläkare, som kunde bekräfta att han inte är i skick att medverka i en rättegång. Den planerade förhandlingen ställdes därmed också in. Om rättegången ska återupptas i nästa vecka får tingsrätten ta ställning till senare.

Roland Larsson (tidigare Björklund) är misstänkt för att under sin tid i Hallsberg 2007-2009 ha lurat 25 personer på 5,4 miljoner kronor. Han tog betalt för USA-importerade bilar som aldrig levererades. Företaget, MDA Classic Cars, gick sedermera i konkurs, men Larsson ska enligt åklagaren ha fortsatt i samma banor. Tillsammans med en kollega är han misstänkt för att ha lurat 21 bilkunder på 4,7 miljoner på exakt samma sätt genom firman Memory Cars i Flen. Totalt handlar det alltså om 46 kunder och 10.1 miljoner kronor.