Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt bilskojare uteblev från rätten – för fjärde gången

Den misstänkte bilskojaren Roland Larsson dök inte upp i tingsrätten.
Det är fjärde gången som han uteblir från förhandlingarna.
Han misstänks för att ha blåst 46 personer på över tio miljoner kronor.

Tanken var att rättegången skulle ha hållits redan i mars. Men Roland Larsson dök inte upp. Sen uteblev han från två rättegångsdatum i september, den 5:e och 20:e. Och i dag, 1 oktober, var en ny rättegång inplanerad. Men rättegången fick ställas in - igen.

– Han har ett sjukintyg från en läkare där det står att han inte kan komma på grund av hälsoskäl, säger Lajla Wikberg som är domstolssekreterare vid Nyköpings tingsrätt där rättegången ska hållas.

– Som jag har förstått det ska det handla om problem med hjärtat. Nu får vi hoppas att han blir bra så han kan delta.

Roland Larsson misstänks för grova bedrägerier under sin tid som bilhandlare i Hallsberg. Bedrägerierna handlar om att Larsson ska ha tagit emot pengar för klassiska amerikanska bilar som sedan aldrig levererades.

Han misstänks för att ha lurat 46 personer på 10,1 miljoner kronor tillsammans med en kompanjon – som också är åtalad för samma typ av brott i Flen.