Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för våldtäktpå ung flicka friades

Den 19-årige man som misstänkts för våldtäkt på en 13-årig flicka i västra länsdelen har friats av Örebro tingsrätt.

Mannen var åtalad för att ha haft sex med flickan vid tre tillfällen under 2008 och 2009. Hon var då bara 13 år.

Att de haft sex med varandra är helt klart, det har både flickan och den åtalade bekräftat. Men 19-åringen frias ändå eftersom han trodde att hon var över 15 år.

Enligt tingsrätten hade han flera anledningar till det. Flickan rökte och drack alkohol och umgicks bara med kompisar som var ett par år äldre än henne. Hon hade också ”en kroppslig utveckling” som gjorde att hon såg äldre ut än sina 13 år.

Flickans mor anmälde

Det var flickans mor som anmälde händelserna till polisen. Både hon och dottern hävdade i tingsrätten att 19-åringen visste om den rätta åldern.

Dels skulle 19-åringen ha frågat flickans före detta pojkvän om det, dels skulle mamman ha talat om det för honom vid ett tillfälle. Dessutom fanns uppgifter om flickans ålder på Bilddagboken och msn, där de hade kontakt med varandra.

Kan inte styrkas

Men den före detta pojkvännen hade inte fått någon sådan fråga. Och mammans uppgifter kan heller inte styrkas. Hon har sagt saker i utredningen som visat sig inte stämma, vilket gör att hennes uppgifter ska behandlas med försiktighet.

19-åringen har också en trovärdig förklaring till varför han aldrig såg flickans uppgifter om ålder på Bilddagboken och msn.