Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt knivdåd i Degerfors – en förd till sjukhus

Strax efter 15-tiden på onsdagen ryckte tre polispatruller ut till en lägenhet i centrala Degerfors efter ett misstänkt knivdåd. En person med skärskador på händerna har förts till sjukhus.

Annons

Stefan Wickberg på polisen i Örebro län bekräftar att en kniv är inblandad i händelsen.

– Man har en kniv säkrad i sammanhanget.

Hur skadeläget ser ut för den person som fördes till sjukhus är ännu oklart, men det tros inte vara allvarligt. En polispatrull har åkt till sjukhuset för att höra med målsägande.

Två gripna

Vid 16.10-tiden uppger polisen att två personer har gripits i samband med händelsen, på olika platser i Degerfors. De två gripna personerna tros vara kända av polisen sedan tidigare.

Tidigare rubricerades ärendet som misshandel, men rubriceringen ändrades senare till grov misshandel.

– Man har anammat någon form av tillhygge och när man gör det i en misshandel mot en person så är det en grov misshandel, säger Stefan Wickberg på polisen i Örebro län.

Hur arbetar ni vidare med ärendet?

– Det handlar om att säkerställa om det finns fler målsäganden och fler gärningspersoner, och att säkerställa bevisningen på platsen.

När händelsen skedde ska flera personer ha befunnit sig i lägenheten.

Nu återstår flera utredningsåtgärder och arbete med tekniska undersökningar.

Ärendet inkom till polisen klockan 15.07. Patruller från Karlskoga, Örebro och hundenheten deltar i insatsen.