Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mordbrandsförsök hos asyl-sökande

I onsdags kväll runt 23-tiden slängde en person in en rökbomb eller någon sorts fyrverkeripjäs i en lägenhet vid Stråssaplan i Stråssa. Bostaden hyrs av Migrationsverket och i lägenheten fanns fyra personer vid tillfället. Personen som kastade in pjäsen ropade en nazistisk fras och sågs springa från platsen. Det uppstod brännmärken i golvet, men ingen person kom till fysisk skada.

Händelsen är i nuvarande utredningsläge rubricerad som försök till mordbrand.

I förra veckan inträffade en anlagd brand i ett trapphus till Migrationsverkets bostäder i Storå. Där tror sig polisen med säkerhet veta hur det gått till och en misstänkt gärningsman finns. Där finns ingen koppling till karaktären av onsdagskvällens händelse i Stråssa.

Dessförinnan anlades en brand i en källare i ett hus som Migrationsverket hyr i Fellingsbro som kunde ha slutat mycket illa om branden upptäckts något senare.

Några skäl till att göra kopplingar mellan Fellingsbro och Stråssa finns inte i nuläget.