Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkte 28-åringen omhäktad för Parkmordet

 
Mordet vid Karl Johan-parken
Visa alla artiklar

Den 28-årige man som misstänks för mordet i Karl-Johan parken omhäktades i dag. Mannen ville bli släppt på fri fot – men domstolen gick på åklagarens linje och häktade mannen.

Mannen sitter sedan 9 augusti häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i parken natten mot 30 juli. Sedan tidigare har mannen sagt att han inte vill ha någon försvarsadvokat. Under torsdagens omhäktning ville mannen fortfarande inte ha någon försvarare.

Åklagaren begärde att åtalsförlängning eftersom att förundersökningen kring mordet inte är klar. Mannen ville inte gå med på det utan begärde att försättas på fri fot.

Förhandlingarna pågick under stängda dörrar. När förhandlingen återigen öppnade för allmänheten meddelade tingsrätten att mannen är fortsatt häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren fick tillåtelse att ta ett beslut om att ge mannen restriktioner.

Åklagaren har nu till 20 september på sig att väcka åtal.