Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkte 44-åringen häktad

Örebro tingsrätt beslutade på fredagseftermiddagen att häkta 44-åringen som misstänks för sexualbrott. Han är bland annat misstänkt för sexuellt tvång mot 13-åringen som begick självmord i Kumla för en vecka sedan.

Häktningsförhandlingen genomfördes bakom stängda dörrar i Örebro tingsrätt. Massmedias utsända fick vara med när brottsrubriceringarna lästes upp: Utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt tvång och sexuellt ofredande.

– Mannen kom in och dolde sitt ansikte med huvan på en svart huvjacka. När brottsrubriceringarna lästes upp satt han framåtlutad med armbågarna i bordet, säger NA:s utsände Linus Mattisson.

– Mannens advokat meddelade att 44-åringen förnekar samtliga gärningspåståenden, säger Linus Mattisson.

En och en halv timma senare var häktningsförhandlingen över. Tingsrätten hade beslutat att 44-åringen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkt för ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och ett fall av sexuellt tvång. Båda punkterna ska gälla den 13-åriga flicka som tog livet av sig förra fredagen i Kumla. Han misstänks för att ha chattat med 13-åringen bara några dagar innan hon begick självmord. 

 – Av chatten framgår vad som har skrivits. Men jag vill inte gå in på exakt vad.

En tredje häktningspunkt gäller ett sexuellt ofredande i Örebro den 26 januari. Men det handlar om en annan målsägande, enligt Pia Åsberg. 

Läs också: Tre nya anmälningar mot 44-åringen