Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte 44-åringen häktad

Örebro tingsrätt beslutade på fredagseftermiddagen att häkta 44-åringen som misstänks för sexualbrott. Han är bland annat misstänkt för sexuellt tvång mot 13-åringen som begick självmord i Kumla för en vecka sedan.

Annons

Häktningsförhandlingen genomfördes bakom stängda dörrar i Örebro tingsrätt. Massmedias utsända fick vara med när brottsrubriceringarna lästes upp: Utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt tvång och sexuellt ofredande.

– Mannen kom in och dolde sitt ansikte med huvan på en svart huvjacka. När brottsrubriceringarna lästes upp satt han framåtlutad med armbågarna i bordet, säger NA:s utsände Linus Mattisson.

– Mannens advokat meddelade att 44-åringen förnekar samtliga gärningspåståenden, säger Linus Mattisson.

En och en halv timma senare var häktningsförhandlingen över. Tingsrätten hade beslutat att 44-åringen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkt för ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och ett fall av sexuellt tvång. Båda punkterna ska gälla den 13-åriga flicka som tog livet av sig förra fredagen i Kumla. Han misstänks för att ha chattat med 13-åringen bara några dagar innan hon begick självmord. 

 – Av chatten framgår vad som har skrivits. Men jag vill inte gå in på exakt vad.

En tredje häktningspunkt gäller ett sexuellt ofredande i Örebro den 26 januari. Men det handlar om en annan målsägande, enligt Pia Åsberg. 

Läs också: Tre nya anmälningar mot 44-åringen

Annons