Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstroende mot justitieministern är inte populism

Populist, det hetaste skällsordet just nu. I ledaren onsdagen den 13 november hävdar Sofia Mirjamsdotter att: ”Få justitieministrar har lagt ned lika mycket tid och energi på en uppgift som Morgan Johansson”.

Om detta stämmer och människor fortfarande blir ihjälskjutna på våra gator och i sina hem är det mycket allvarligt. Har våra skattemedel lagts ned på verkningslösa åtgärder under flera år är det dags att omgruppera satsningarna. Detta att säga ”vi har varit naiva” och att ”det är helt oacceptabelt” duger inte.

I Sverige kan man begära en misstroendeutredning när man anser att en minister misslyckats med sitt uppdrag. Detta behöver nödvändigtvis inte ha något att göra med maktbegär eller populism. Att kalla någon för populist så snart man är av en annan åsikt har blivit riktigt ihåligt. Naturligtvis räcker det inte med ”att avsätta någon. Det krävs dock att ge plats och resurser till någon som kan lösa problemen.

”Vad väntar vi på?”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel