Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missuppfattning eller okunskap?

Följande två händelser i coronatider får mig att klia mig i huvudet:

Episod 1: Ensam äldre man promenerar på trottoaren på öster och en bil med ungdomar åker förbi. De vevar ner rutan och skriker åt mannen: Håll dig inne gubbdj-l.

Episod 2: Tre tjejer i övre tonåren sitter på krogen (artikel i NA torsd. 23/4). En av tjejerna säger följande (citat): ”Jag träffar ingen i riskgrupp och förväntar mig att de håller sig inne. Så länge jag inte träffar någon i riskgrupp så känns det lugnt” (slut citat)!?

Hm...Ä-h... Är det personerna i riskgrupp som bär på smittan och riskerar att smitta ner övriga Sverige? Eller är det för att de i riskgrupp blir sjukare om ni övriga smittar dessa och därför bör undvika att träffas? Jag skulle tro på det sistnämnda.

Inte undra på att personer i riskgrupp känner sig utpekade om det här är en vanlig (miss)uppfattning. Nej, ni i de två skräckexemplen ovan – ta och läs på och sätt er in i ansvaret så slipper ni sprida smittan vidare. Sjukvårdspersonalen jobbar häcken av sig och ni sitter på krogen och tror att ni är odödliga för att ni inte träffar på personer i riskgrupp. Man blir mörkrädd.

Leif Andersson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel