Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt barn nekas förskola trots negativt covid-test

Svar

... till ”Trött och uppgiven pedagog”, NA 1 juni.

Mitt barn i övreförskoleålder har varit hemma i två veckor och fick på vårdcentralen covid-19 testas vilket var negativt. Läkaren talar då om att mitt barn kan gå till förskolan.

Förskolan hänvisar då till att man ska vara hemma vid minsta tecken på symptom. Jag frågar pedagogen minsta tecken på symptom på vad då? Pedagogen vet om att barnet inte har covid-19 och är testat och inte är sjuk.

Barnet är ändå inte välkommet till förskolan utan man hänvisar till minsta symptom och Folkhälsomyndigheten.

Att ge sig på vårdnadshavare och kalla vårdnadshavare oansvariga gör definitivt inte situationen bättre. Att testa sitt barn på vårdcentralen för covid-19 är om något att ta ansvar. Förskolan bör istället be om tydliga riktlinjer för barn som testat negativt på covid-19 och inte är sjuka mer än någon nysning mitt i pollensäsong.

Att nysa någon gång är lika naturligt som att fisa. Inte säger man att någon är magsjuk för man fiser?

Hämtning och lämning sker utomhus. Vi får inte lämna våra barn utomhus till förskolan om vi föräldrar har minsta symptom. Vi uppmanas via brev från förskolan att hålla barnen hemma av förskolan om någon i familjen har minsta symptom.

Tänkte förskolan på när de skriver att vi vårdnadshavare inte skulle kunna gå till jobbet om de inte fanns, att de skulle stå arbetslösa i en skattefinansierad verksamhet om barnen inte kom dit och att det även drabbar deras verksamhet?

”Vårdnadshavare som tröttnat på övertolkning”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel