Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittbackskris inför Landskrona

ÖSK åker till Landskrona nu på eftermiddagen för att möta ett av superettans formstarkaste lag. Och måste kanske ställa upp utan två ordinarie mittbackar.

Lagkaptenen och veteranen Magnus Wikström saknades på söndagsträningen, sjuk. Och Ilir Berisha kom tillbaka till Örebro från Tirana, Albanien, och mötet med Norge i VM-kvalet men tränade inte heller på söndagen.

- "Mange" är ett frågetecken inför måndagsmatchen. Han har varit sjuk till och från en längre period nu, det går upp och ned. Ilir har varit på sitt första landslagsuppdrag och kom precis tillbaka, så han behövde mer andas än träna. Men han har problem till och från med sitt knä, och är också lite osäker, säger tränaren Peo Ljung.

Om ingen av de två kan spela, i värsta fall, så såg det av träningen att döma ut som att Ayanda Nkili och Christoffer Wiktorsson är närmaste alternativ, med Boris Lumbana som ytterligare en möjlighet.

Peo Ljung valde att inte spekulera i det, men konstaterade att Landskrona är en av lagets svåraste uppgifter så här långt.

- De har en väldigt bra trupp och har själva sett sig som en utmanare i toppen inför serien. Starten var inte så bra, men de senaste matcherna har visat att de börjat få ihop sina tankar på planen. Det är en riktigt tuff uppgift, säger Ljung.

3-1 på Assyriska och 4-0 mot Brage är skåningarnas senaste två matcher. ÖSK är varnat.

Örebroarna tränade på Brickebackens IP, där brandkåren hjälpte till med bevattning inför söndagen.

- Vi är väldigt tacksamma att alla ställer upp på oss, för att vi ska få bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Själv är jag lite förvånad över att det inte finns fler möjligheter i form av bra gräsplaner i Örebro. Det är en väldig skillnad mellan en hård ovattnad gräsplan och en som vattnas, både fysiskt och för hur bollen beter sig, säger Ljung.

Gjorde brandkårsinsatsen någon skillnad?

- Absolut, det hjälper till en stund i alla fall.

På Landskrona IP är det väl vattnat gräs som gäller. Naturgräs på vilket ÖSK ännu inte vunnit i superettan. Förvisso bara två försök hittills, Hammarby och Falkenberg.

Notabelt är också att Alhassan Kamara saknas i morgon, på landslagsuppdrag för Sierra Leone. Shpetim Hasani och Peter Samuelsson startar sannolikt på topp, med William Atashkadeh som uppbackning. Där såg även Marcus Astvald ut som en tanke i Peo Ljungs huvud på söndagsträningen.