Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MK Kopparberg får bidrag till egen motoranläggning

MK Kopparberg har fått drygt 40 000 kronor för att köpa radiostyrda bilar samt en anläggning för virtuell motorsport.– Det är en storsatsning vi gör för ungdomarna i Kopparberg, säger Stefan Frisk, ordförande i MK Kopparberg.

Annons

Pengarna har klubben fått från Idrottslyftet som Riksidrottsförbundet sköter.

– Redan nu i augusti–september ska vi köpa in 3–4 radiostyrda bilar av off road-typ och till vintern ska vi köpa in utrustningen vi behöver för att kunna erbjuda virtuell motorsport.

Radiostyrda bilar

Till att börja med blir det körning av radiostyrda bilar utanför klubbstugan. Senare kanske även crossbanan intill kan användas för denna verksamhet.

– Vår ambition är ju att detta kan bli en inkörsport för fler ungdomar i klubben. Att först låna våra bilar och sedan bli sugna på att köpa en egen bil.

Tanken är att inom kort arrangera några särskilda träffar för just körning med radiostyrda bilar.

Egen anläggning

Virtuell motorsport, alltså rally och racing i en datoranläggning, har MK kopparberg erbjudit förut, bland annat på sportlov.

– Men då har vi hyrt utrustningen från Ludvika MS. Nu får vi chansen att skaffa oss en egen anläggning vilket blir väldigt positivt, säger Stefan Frisk.