Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg behåller greppet om ordförandeklubban

Dan-Åke Moberg behåller greppet om kommunfullmäktiges ordförandeklubba. Det har Kumlas socialdemokrater beslutat.

Det var vid ett styrelsemöte i Kumla socialdemokratiska arbetarekommun i söndags som en enhällig styrelse uttalade sitt fortsatta förtroende för Dan-Åke Moberg.

Innan jul skrev fem oppositionspartier (C, KD, L, V, MP) ett brev där det framgår att de inte har förtroende för Mobergs sätt att leda kommunfullmäktige. Även Sverigedemokraterna instämde i brevets innehåll.

Kritiken gäller Mobergs insats vid kommunfullmäktiges decembermöte då han avbröt kristdemokraten Per Holms inlägg i en debatt om intraprenader.

- Det är ju tyvärr inte första gången folk blir påhoppade av Dan-Åke Moberg och sannolikt inte heller den sista. Både politiker, tjänstepersoner, f.d. chefer och andra har blivit påhoppade och senaste mötets incident var det som fick bägaren att rinna över. Nu får det vara nog, skrev då Carina Riberg (MP).

Av det brev som s-föreningen i Kumla nu skrivit framgår att Moberg även fortsättningsvis har partiets förtroende, men att han måste vara mer formell i sin roll som ordförande fortsättningsvis.

”Vi är därför väldigt tydliga i samtalen med Dan-Åke Moberg om detta” skriver Stefan Svensson (S) i det brev arbetarekommun ställt sig bakom.

Han avslutar brevet med att bjuda in samtliga partier till ett möte om debattklimatet i nämnder, styrelser och andra beslutande organ i kommunen.

S-ledningen har efter kritiken mot Moberg framhållit att de anser att fler ledamöter hade ansvar för att tonläget i debatten blev lågt.

Läs Socialdemokraternas brev i sin helhet i PDF-filen här intill.