Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg: "Jag är väl ingen sköldpadda"

Michael Almebäck och Erik Moberg bildade mittbacksduo i ÖSK:s genrep mot Hammarby.– Jag tycker vi hittat en jättebra balans, säger Erik Moberg.

29-åringen som påbörjat sin tredje säsong i ÖSK var tillbaka i startelvan efter att ha inlett på bänken förra helgen mot Mariehamn.

– Jo, men vi ska spela runt lite på försäsongen och alla mittbackar måste få chansen att visa upp sig. Men jag känner mig fräsch, säger han efter att just klivit ur det obligatoriska isbadet efter matchen.

Matchen mot Hammarby innehöll två olika ansikten.

– Vi gör en bra och en dålig. I första spelar vi jättebra och gör ett fint mål men borde kanske gjort två, tre, fyra till. Vi sa vi skulle fortsätta men fick inget att stämma efter paus. Ändå skönt att vinna, säger Erik Moberg.

Varför blir det så?

– Det är så mycket psykologi i fotboll. Men jag kan inte förklara vad som händer. Vi får analysera det eftersom vi måste kunna göra två bra halvlekar framöver.

Hur ser du på det nya samarbetet med Michael Almebäck?

– Det kändes bra redan från första matchen vi spelade i Portugal mot Kalmar. Vi har hittat en jättebra balans. Det är bara att köra på.

Har ni någon särskild rollfördelning?

– Klart Micke är snabbare än mig. Oftast han som tar löpduellerna bakåt. Jag är väl ingen sköldpadda men han är grymt snabb. Där tycker jag vi hittat en bra mix.

Erik Moberg är däremot starkare på huvudet. Segermålet mot Mariehamn kom exempelvis efter nick på hörna. Och han svarar också för en hel del uppspel. Varierat med båda fötterna. Det har sin naturliga förklaring.

– När jag var liten var jag faktiskt vänsterfotad. Men nu är högerfoten bättre än vänstern eftersom jag tränat den så mycket. Men det är bra att vara säker på båda.

Vad ska vi förvänta oss av ÖSK i år?

– Det har ju gått bra på försäsongen och vi har ett bra lag. Kan vi ta med oss avslutning från förra säsongen kan det gå riktigt bra. Topp sex är ett ganska kaxigt mål men kolla hur bra konkurrens vi har inom laget nu. Bara vi får ha skadefri trupp så kan det nog bli bra.

– Det ska i alla fall bli kul att dra igång med allsvenskan.