Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg om kaoset: "De tog sina grejer och åkte"

Indianernas stjärna Antonio Lindbäck lämnade Sannahed under kaosartade former. Anledningen uppges vara obetalda löner, men enligt Dan-Åke Moberg är det betydligt mer än så som ligger bakom incidenten.

Mindre än en timme till matchstart. Då lämnade Antonio Lindbäck depån och begav sig hemåt. Strax därefter publicerades ett inlägg på speedwaystjärnans Facebooksida, där det stod att läsa att Indianerna inte klarat att betala ut lön till Lindbäck, som därför beslutat sig för att inte köra mot Piraterna under måndagen.

– Det har blivit en konflikt mellan mig och Antonio Lindbäck. Det är så att vi har haft svårt att få in pengar i år. Det är inte så att vi kommer göra konkurs eller något men vi ligger efter med betalningarna, säger ordförande Dan-Åke Moberg på en presskonferens strax efter matchen.

Enligt Moberg har klubben under säsongen legat efter med betalningar och dragits med skulder, och legat efter med löneutbetalningar till samtliga förare. Klubben har haft möte med förarna, där situationen förklarats, och de flesta förare har, enligt Moberg, accepterat situationen.

Antonio Lindbäck var uppenbarligen inte en av dem och drygt en timme före matchstart kom Antonio och hans manager Mattias Fahlström in på Mobergs kontor och krävde pengarna Indianerna var skyldig föraren.

– De kom och sa att vi inte hade betalat pengarna, fast det har vi gjort i dag. De kunde inte se pengarna på sitt konto, krävde att vi skulle bevisa det vilket vi inte kunde klara ut i stunden, så tätt innan match. Då sa de att de sket i det här, tog sina grejer och åkte, berättar Moberg.

Men det är inte bara den ekonomiska situationen som varit kaosartad i Indianerna den här säsongen. Moberg läser under presskonferensen upp ett sms som Mattias Fahlström, manager till Antonio Lindbäck, skickat till ”en person kring laget”:

– Se nu till att Dan-Åke inte ställer till det ännu mer på presskonferensen. Vi har gjort vårt uttalande. Om han ljuger om något på presskonferensen så sänker jag klubben med all skit jag vet om den, läser Moberg upp från mobilen och tilläger:

– Det har jag fått från Mattias, Antonios manager. Det är på den nivån vi är på …

Vad händer framöver?

– Vi är redan på gång inför nästa säsong och har bland annat sålt arenanamnet. Till vilka vill jag inte avslöja nu. Först och främst ska vi se till att alla förare får sina löner och sen ska vi börja jobba med att få ett nytt lag.

Indianerna samlade sig mot Piraterna, trots en förare mindre på banan i flera heat, och vann matchen med 47-42. Redan i morgon, tisdag, möts lagen igen, i Motala, för säsongens sista match. Då kommer Robin Törnkvist att ersätta Antonio Lindbäck i Indianernas laguppställning.