Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg om ÖSK-försvarets framgång

ÖSK:s försvarsspel har blivit stabilare efter sommaren. Förklaringen?- Kontinuitet, säger mittbacken Erik Moberg.

Han är själv ett bra exempel på det. Under vårsäsongen missade han några matcher på grund av en skadad fotled. Mittbackskollegan Magnus Wikström hade också en del skadekänningar.

- Att laget går så bra beror på att vi fått tillbaka skadade spelare. Det har gett bättre träningar som i sin tur leder till bra matcher. Vi har haft chansen att spela ihop oss nu, säger Erik Moberg efter ÖSK:s femte raka seger.

Har ni ändrat något i försvarspositionerna?

- Vi ligger kanske något lägre ibland med backlinjen. Men det kan vi göra eftersom vi vet att vi kan ställa om med våra snabba spelare där framme i planen.

Mot Falkenberg hade Erik Moberg och övriga försvaret en hel del att göra. Hemmalaget ordnade fram 15 hörnor och ägde bollen betydligt mer än ÖSK. Särskilt i första halvlek.

- De krigade verkligen för poängen med tanke på deras tabellposition. Men vi gör en bra defensiv match. Och något jättetryck får de ändå inte på oss. Några hundraprocentiga lägen uppstår egentligen aldrig mot oss.

- Lite surt bara att de spräckte nollan på slutet. Jag hade gärna brutit deras långa svit med mål i 51 raka hemmamatcher.

Hur högt kan årets ÖSK nå?

- Det måste bli det tråkiga svaret, vi tar en match i taget. Men självklart siktar vi att komma så högt upp som möjligt i tabellen.

- Nu blir det en rolig hemmamatch mot Göteborg på onsdag. Jag hoppas folk kommer till Behrn arena och stöttar oss.