Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg om skadan: "En tuff smäll"

Erik Moberg åkte på en rejäl smäll mot Hammarby och klev av med våldsamma smärtor.Men nu ger mittbacken lugnande besked.– Det ska inte vara något allvarligt, säger han.

Matchen mot Hammarby på Tele2 arena var 25 minuter gången när Erik Moberg gick upp i en luftduell med Jakob Orlov. ÖSK-mittbacken landade olyckligt och åkte på en rejäl smäll.

– Jag hoppar upp i duellen och han går inte på boll för fem öre. Och när man är på väg ner slappnar man av lite och när jag landade vrickade jag till både foten och knät.

Det såg otäckt ut?

– Ja, det är många som sagt att säsongen var över och bla bla bla.

Riktigt så illa visade det sig inte vara för Moberg.

– Du får ta det med min läkare, jag vet inte vad det är för skada. Men det ska inte vara något allvarligt. Skönt med positiva besked, säger han.

För ÖSK:s del väntar hemmamatch på måndag. Om Moberg är redo för spel då råder det en viss osäkerhet kring.

– Vi tar en dag i taget och ser hur det fortlöper. Jag kör rehab nu. Efter en så här pass allvarlig och tuff smäll vill man inte riskera något och gå på för tidigt.

Du stänger inte dörren helt för Elfsborgsmatchen?– Vi får ta en dag i taget och se hur det fortlöper. Jag tränade i dag och har kört i bassängen. I morgon är vi lediga. Sedan får vi se.

Från sidan fick han se sina lagkamrater hålla undan till tre poäng mot Hammarby och ta klivet över kvalstrecket.

– Tre oerhört viktiga poäng, riktigt skönt. Vi har bra flow nu och en bra känsla inför Elfsborgsmatchen med två raka vinster. Och det har sett bra ut på träningarna nu.

Varför har det släppt för er?– Släppt och släppt. Det är många matcher kvar och inget är klart. Det gäller att fortsätta vara proffs ut i fingerspetsarna med allt vad det innebär, sedan får vi se. Men vi har fått in bra nyförvärv som höjt truppen. Alla har gjort det som de ska göra. De gör sina poäng, säger Moberg och syftar på Astrit Ajdarevic, Pär Ericsson och Martin Broberg.

ÖSK:s kiropraktor Sam Masih säger så här om skadan.

– Han röntgades i måndags och inget är trasigt. Det är helt enkelt en smäll på skelettet. Det vi får göra nu är att ta det tag för dag. Vi kan inte säga hur lång tid det tar. Det är smärtan som styr, säger Masih.