Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg: "Ska mycket till om jag ska spela"

ÖSK-backen Erik Moberg mår bättre, men spelar troligtvis inte på söndag.– Man ska inte stressa med huvudskador, säger Moberg till NA.

Annons

Moberg ådrog sig en huvudskada i seriepremiären mot Norrköping och missade hemmamatchen mot IFK Göteborg i onsdags. Moberg var ändå så pass pigg att han kunde se matchen på plats.

– Tycker vi skötte oss bra. Synd att vi inte fick med oss ett bra resultat, men det var en rejäl uppryckning jämfört med Norrköpingmatchen. Jag tycker vi var bättre än Göteborg och skapade klarare målchanser, men de är tunga och har en tung centrallinje med många fysiska spelare, säger Moberg.

Den 28-årige backen är på bättringsvägen efter huvudskadan.

– Det har blivit lite bättre för varje dag, men det är fortfarande inte jättebra.

Du kanske får kolla på tv nu?

– Jo, precis. Jag följer ju den här trappan som gäller vid huvudskador. Första dagarna är riktigt tråkiga och man reser sig bara från sängen när man ska äta.

Men till att vara tillbaka på fotbollsplanen är det en bit kvar.

– Jag har varit nere och cyklat lite, men inte så mycket mer. Jag fortsätter följa den här trappan och tar det efter hur man mår.

Spel mot Falkenberg på söndag kan vi inte räkna med?– Vi får väl se. Vi är lediga i dag och har träning i morgon. Men det ska nog mycket till för att jag ska spela på söndag. Man vill inte tillbaka för fort för då kan det bli värre och man får börja om på trappan. Det är en lång säsong och man ska inte stressa.

Med andra ord lär Ayanda Nkili få nytt förtroende som mittback.

– Ayanda är duktig och gjorde det bra mot Göteborg. Även Eidur är duktig precis som hela backlinjen. Jag tycker hela laget gjorde det bra senast, säger Moberg.