Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moberg skällde ut praoelev

Kallade 16-åring för "snorunge" under ett fullmäktigemöte. Hör delar av utskällningen här.

Annons

– När Dan-Åke Moberg offentligt hånar en 16-åring i vår fullmäktigesal gör han sig skyldig till ett absolut lågvattenmärke. Ur Mobergs mun har det kommit många grodor, men detta är det absolut värsta.

Oppositionsrådet i Kumla, Christina Örnebjär (FP) är mycket upprörd när hon berättar om vad som hände vid ett fullmäktigemöte i Kumla på tisdagskvällen.

– Jag är fruktansvärt arg. Under ett inlägg blev min 16-åriga praoelev verbalt påhoppad från talarstolen av Dan-Åke Moberg. Min praoelev hade skakat på huvudet under en replik av Dan-Åke på mitt anförande. På väg från talarstolen fortsätter Dan-Åke att muttra och svära. ”Snorunge” är ett av de mildare orden. Ordförande Mårten Blomqvist kommentar efteråt till mig ”vad kan man göra”, säger Christina Örnebjär.

Hon påminner om att det handlar om en minderårig som inte har någon chans att försvara sig. Att allt sänds direkt i radio förvärrar situationen.

– Dan-Åke ber visserligen om ursäkt, men det är ändå inte bra. Efteråt var min prao först mycket, mycket ledsen. Sedan blev han också riktigt förbannad. Hans föräldrar funderar på att polisanmäla det som har hänt. Hur ska han våga intressera sig för politik i framtiden? säger Christina Örnebjär till NA närmare 23.30 på tisdagskvällen.

När NA söker Dan-Åke Moberg sent på tisdagskvällen meddelar hans fru Annica att Dan-Åke sover och inte vill bli väckt. Hon vill själv inte säga något om kvällens händelse.

Radio943 spelade in fullmäktigemötet och delar av utskällningen fångades på band. Klicka här för att komma till inspelningen och spola sedan fram 1.33.10 in i inspelningen.