Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modellflyg årets nyhet på sportlovet

Nu börjar sportlovet.Och nytt för i år är modellflyg.

Det handlar om att montera ihop ett eget modellflygplan och flyga med det i idrottshuset.

– Många tycker att det är väldigt roligt, berättar Erik Huss från Riddarhyttan som håller i det och bygger flygplanen. Det är ett riktigt hantverk berättar han, och flygplanen har gummimotor.

– Men i dag är det väldigt bra material i gummit, så planen flyger sakta och länge, förklarar han.

Modellflygningen blir kl 10-12 på fredag.

Det sker många andra aktiviteter under sportlovet också.

Prova på bandy vid isplanen måndag, tisdag, onsdag.

Clownen Bulgo på torsdag på biblioteket.

Bågskytte tisdag, onsdag, torsdag i klubbens lokal till exempel.

Norabuggarna ordnar med bugg på onsdag i Smedgården.

Fiskeklubben ordnar pimpelfiske på torsdag.

Dessutom visas fyra nya filmer i biografen, två nu på söndag och två nästa söndag. Kyrkan ordnar med Guitar hero, Singstar dans, pyssel och fika i församlingshemmet på tisdag och torsdag.

Dessutom står Nitro Nora BS som värd för Nordiska Mästerskapen i bandy för flickor F17 med nationslag från Sverige, Finland, Norge under senare delen av sportlovsveckan.

Fritidsgården på Karlsängskolan är öppen hela veckan och började redan i fredags kväll med sportlovsdisco, berättar Mats Johansson, fritidsledare och chef för gården. Gårdsmästerskap i pingis och biljard på måndagen och innebandyturnering på tisdag hör till.

Men nytt är tävlingen ”Vem kan slå Lisette och Ronny?” (Bergman och Wästborn). Det är fritidsgårdens egen version av teveprogrammet med Filip och Fredrik, där Lisett och Ronny kommer att utmana ungdomar på diverse tävlingar. Allt från simhopp, pilkastning, idrotts- och lekgrenar till kunskaps- och tanketävlingar. På fritidsgården i Gyttorp är det övernattning onsdag-torsdag med filmvisning och annat.

Hela sportlovsprogrammet ligger på kommunens hemsida.

Thomas Eriksson