Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna: Arbetslinjen är vägen framåt

Svar

I NA 3 november drömmer sig Antti Ahtiainen tillbaka till Reinfeldts tid som statsminister. Han påstår vidare att efter moderatstämman finns inget av den tiden kvar inom Moderaterna. En av flera halvsanningar som Ahtiainen far med i sin artikel. Mellan åren 2006-2014 drev Moderaterna ett av de viktigaste politiska projekten för Sverige i modern tid, arbetslinjen. Arbetslinjen handlar i grunden om att ingen människa i vårt samhälle ska fastna i ett utanförskap. Detta genomsyrar moderat politik på alla nivåer även idag.

Ahtiainen grämer sig över Moderaternas beslut om den statliga inkomstskatten. Sanningen är den att det är hans eget parti Socialdemokraterna som genomfört den enskilt främsta skattesänkning för de med höga inkomster genom att avskaffa värnskatten. Man ska akta sig för att slänga stenar i glashus.

För det ska alltid löna sig att komma i arbete.

Arbetslinjen är den röda tråden som går genom Moderaterna. Det handlar om att det ska löna sig att gå till jobbet, öka drivkrafterna till att komma i arbete och ett ansvar för den offentliga ekonomin. Bidragstaket är en del av arbetslinjen. Det är utformat att staplande av bidrag (exklusive barnbidrag och underhållsstöd) enbart kan uppgå till 75 procent av lägstalönen. Detta gäller för de som erhåller bidrag på grund av arbetsmarknadsskäl. För det ska alltid löna sig att komma i arbete.

Moderaterna är det parti som på kommunal och nationell nivå vill ta krafttag mot utanförskapet. Under Socialdemokraternas styre nationellt ser vi hur arbetslösheten ökar, otryggheten breder ut sig och utanförskapet växer. I Örebro kommun ser vi hur arbetslösheten ligger över rikssnittet och klyftorna ökar. Ahtiainen bör ägna sin tid åt dessa problem istället för att med ett högt tonläge fara med osanningar om Moderaternas politik.

Vi driver arbetslinjen på lokal och nationell nivå, vi satsar på mer på kommunerna och vi satsar på att garantera alla medborgare trygghet. Samtidigt är det olidligt tyst från Socialdemokratin.

Christopher Hedbom Rydaeus

2:e vice ordförande Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel