Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna i Örebro om kommunens ekonomi: Ett stort underskott väntar

Annons

Under midsommarveckan hölls det sista kommunfullmäktigemötet inför sommaren. Det blev en lång debatt om Örebro kommuns ekonomi där vi ställdes inför tuffa prognoser. Kommunens nämnder beräknas nämligen göra budgetunderskott på 240 miljoner kronor. Nu riskerar kommunen att ta av sina reserver för att hantera årets resultat.

Debatten tydliggjorde att Socialdemokraterna inte tar ansvar för den ekonomiska situationen utan problemen skylldes på alla andra. Att det styrande partiet har så svårt att ta ansvar för sin egen politik är bekymmersamt.

Det går bra att stå i rampljuset när man vinner priser och bygger monument. Men när notan kommer för dåliga prioriteringar och felsatsningar i kommunen vill man inte veta av någon kritik.

Äldrevården går med stora underskott och vi är oroliga för hur framtiden kommer bli för våra äldre.

Men det är så den Socialdemokratiska retoriken, ivrigt påhejade av Centerpartiet och Kristdemokraterna, fungerar i dag. Ingenstans säger man att Moderaternas förslag som vi lagt de senaste åren vore bra för kommunens ekonomi. Det hindrar dem inte från att kapa vår politik och sedan lansera det som sin egen.

Vi bjuder på det eftersom våra förslag är ansvarsfulla och bra för Örebro. Men mycket fattas i den styrande minoritetens agenda.

Örebro har i dag stora problem med att klara välfärden. Äldrevården går med stora underskott och vi är oroliga för hur framtiden kommer bli för våra äldre. Socialdemokraternas lösning är hittills att minska de äldres egenmakt.

Vi har en skola som inte klarar uppdraget. Se bara på betygsrapporten som visade att 22 procent inte klarar godkända betyg och därigenom nekas gymnasiet. Lärare sliter sitt hår och till och med sjukskriver sig för att det politiska styret ska lyssna. Droger och våld är vardagliga inslag på vissa skolor i Örebro kommun. Det är fullständigt ohållbart.

Vi vill införa ett narkotikateam som kan vara på plats inom 30 minuter.

Dessutom finns tre bostadsområden i Örebro på polisens lista för utsatta områden i Sverige. Kriminalitet, droger och dödligt våld finns på våra gator. Helt oacceptabelt.

Vi vill införa ett narkotikateam som kan vara på plats inom 30 minuter. Vi vill anställa fler vuxna till skolorna så lärarna kan fokusera på kunskapen i klassrummen. Vi vill att våra äldre ska få den frihet och makt över sina egna liv som de förtjänar. Men vi moderater kommer aldrig släppa vårt mål med en ekonomi i balans.

Trevlig sommar!

Anders Åhrlin (M)

Oppositionsråd Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel