Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna lovar snabbhetsgaranti 

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Moderaterna lovar en 24-timmarsgaranti för dem som söker försörjningsstöd. 

Man ska garanteras att möta en handläggare samma dag eller senast dagen efter ansökan. Vid mötet ska en socialsekreterare och en arbetskonsulent närvara.

– Människor mår bra av att arbeta. Vi måste ha utgångspunkten att de som söker försörjningsstöd så snart som möjligt ska klara av att försörja sig själva. Vägen mot ett nytt jobb måste börja redan när en människa söker försörjningsstöd, säger Anders Åhrlin (M), i ett pressmeddelande.

Kenneth Nilsson (s), vice ordförande i vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden är inte imponerad av löftet om en snabbhetsgaranti.

– Istället för att komma med förslag på hur beroendet av försörjningsstöd ska fortsätta att minska i Örebro, vill de diskutera hur kommunens administration ska skötas. Alla ska ha ett snabbt svar om de får sitt försörjningsstöd, men framför allt behöver de som har behov av försörjningsstödet få stöd och hjälp med att komma i jobb, praktik eller utbildning. Det är där vi ska fokusera våra resurser, inte på att bygga ut de administrativa rutinerna, säger han.