Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mogrens handicap till Kåberg

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Torgny Mogren lämnar handicap till Emil Kåberg i torsdagens kändisstafett i Ånnaboda.

På torsdagen är 1986 års SM-kung Torgny Mogren tillbaka i Ånnaboda. Hälleforssonen får en huvudroll i kändisstafetten i sprint som avgörs före de ordinarie stafetterna.

Torgny Mogren vann alla individuella herrdisciplinerna i Ånnaboda 1986 men fick ge sig i stafetten där hans Åsarna slutade på fjärde plats.

Nu är Mogren tillbaka för att fullborda sviten.

Men han kommer att få det svettigt.

Mogren kommer att bilda ett Åsarnalag tillsammans med Kilsmosonen och förre sprint-SM-vinnaren Fredrik Persson.

Däremot blev det nobben från legendaren Thomas Wassberg, trots att han besökt Ånnaboda.

- Wassberg kan tyvärr inte ställa upp på grund av att han måste prioritera sitt jobb som vallare åt Åsarna, upplyser arrangören Jan-Åke Stolt Karlsson.

Mogren och Persson kör tre sträckor vardera, sex totalt, medan de fem medlemmarna i utmanaren "Team Örebro län" kör en sträcka var, totalt fem sträckor, på den 500 meter korta banslingan.

Detta efter ett sent återbud från racerföraren Richard Göransson som skulle ha ingått i länslaget.

- Richard var tvungen att lämna sent wo på grund av att han måste prioritera fler tester för bilen inför rallysprinten på lördag. Jag och Mogren kom på att vi ersätter inte Göransson utan de får en sträcka i handicap enligt "i huvudet på Gunde Svan"-modellen, förklarar Stolt Karlsson.

I länslaget medverkar skridskostjärnan Johan Röjler, Kif Örebros Marina Pettersson Engström, före ÖSK-kaptenen Magnus Wikström, vattenskidåkaren Natasha Anderberg och hockeyprofilen Emil Kåberg som ska köra den sista sträckan.

- Mogren har lovat att han ska se till att vara ifatt och förbi Kåberg innan målsnöret. Kåberg å sin sida körde ett teknikpass på Karlslundsspåret i tisdags, påpekar Jan-Åke Stolt Karlsson.

Kändisstafetten startar 09.30, torsdag, i Ånnaboda.