Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona Oskarsson fick Ramundebodaängeln

Hon förgyller livet för de äldre på Ramundergården och har engagerat sig i flyktingars levnadsöden. I går fick Laxåbon Mona Oskarsson årets Ramundebodaängel.

Annons

Temat på gårdagens familjemässa i Ramundeboda kyrka var ”änglar”, och de fanns lite här och där i kyrkan, konstaterade kyrkoherde Mårten Ericsson och ”Råttan” Åsa Gruffman. Den här dagen satt också en ängel i kyrkbänken, eller i varje fall en person som uträttar änglalika handlingar.

De hittade rätt på Mona Oskarsson, som rörd fick ta emot Ramundebodaängeln, en keramikavgjutning av ett av änglahuvudena på dopfunten. Motiveringen, som den som nominerat henne skrivit, löd:

”Mona är lågmäld och försynt men uträttar mycket gott utan stora åthävor, bland annat i Väntjänsten, och läser varje vecka för de boende på Ramundergården. Är alltid vänlig och har uppmuntrande ord till hands när det behövs.”

Mona Oskarsson säger till NA att hon inte hade förväntat sig detta, men att hon tycker det är viktigt att vara en god medmänniska. Förutom engagemanget i Väntjänsten var hon kontaktperson för flyktingar, när förläggningen fanns i Laxå. Hon har fortfarande kontakt med flera stycken som bor i länet.

– Det har varit otroligt och mycket lärorikt. Man blir mer ödmjuk som människa. Det är en förmån att få hjälpa till, säger Mona Oskarsson.

Annons