Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mopperally lockade över 100 deltagare

Det puttrade och smällde hejvilt när mopperallyt startade i Pålsboda under lördagen.
– Tillbaka till ungdomsåren, sa Rolf Gustavsson innan han drog iväg.

Årets mopperally i Pålsboda drog i gång under lördagsförmiddagen. Hela 106 startande från bygden och från Norrköping och Katrineholm ville köra det nästan fem mil långa mopperallyt.

Tomas Birgersson, ordförande i moppeklubben Springstart berättade att det finns några enkla regler inför varje mopperally.

– Det ska vara nyktert och de ska ha hjälm på sig och broms på mopeden.

Klubben Springstart har 18 medlemmar från Pålsboda och Kumla. Några av dem provade lyckan i rallyt.

– Tillbaka till ungdomsåren, det är kul när det smäller och puttrar lite, sa Rolf Gustavsson från Kumla med ett leende på läpparna innan starten gick.

Trångt i Pålsboda

Några minuter senare blev det trångt framför konditoriet i Pålsboda, där en av de första frågorna i tipspromenaden fanns. Deltagarna hoppade av mopederna för att svara på vilken bakelse det var som stod uppställd i fönstret. För vitsen med mopperallyt var inte att komma först i mål, det var att få flest rätt i tipspromenaden. Dessutom fanns det ett antal kontroller och manöverprov utefter grusvägarna. Allt från slalom mellan skottkärror till däckkastning.

Från moppe till vattenskoter

Vid Norrtorpssjön fick den som ville åka vattenskoter. En av de få som vågade prova var Göran Nilsson från Hallsberg. Han hade aldrig åkt tidigare men efter att ha vält en gång i starten så flög han fram över vattnet.

– Det var superroligt men betydligt jobbigare än att åka moped!

Rallyt puttrade vidare längs grusvägarna förbi Hällabrottet och Ålsta innan moppegänget gick i mål i Pålsboda efter drygt tre timmars åkande. Några fick åka bil i mål efter att deras gamla trotjänare givit upp. Vann gjorde Lars Karlsson från Katrineholm och Per Jansson från Örebro blev tvåa. Han kände inte av några timmars mopedåkande.

– I dag är det ingen fara, men i morgon ...