Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mördad man lockades till sexfälla i Norrköping – nu döms två till fängelse: "Otrohet och heder låg bakom”

Mannen lockades med sex – men allt var en fälla. När 49-åringen kom till platsen blev han slagen med en hammare i huvudet.
Mördaren sprutade sedan tändvätska på mannen och brände honom levande.
Nu döms två personer till fängelsestraff för det brutala mordet.

En 45-årig man och en 25-årig man stod åtalade för inblandning i det brutala mordet, som upptäcktes i juni förra året efter att en kropp hittats i en brinnande bil i Norrköping.

Ett vittne uppger att ”otrohet och heder” låg bakom mordet. Den 45-årige mannen ska för några år sedan ha blivit filmad av den mördade 49-åringen när han var otrogen och hade sex. Filmen visades upp för 45-åringens fru och skadade därmed parets relation.

Som hämnd för att 49-åringen visat upp filmen för frun ska han ha lurats in i en sexfälla och mördats.

Mannen lockades till platsen med löfte om sex med en ung kvinna. Men när han kom till platsen fick han flera slag mot huvudet med en hammare.

Brändes levande

Den 49-årige mannen placerades i en minibuss i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping – där 45-åringen sedan hällde tändvätska över honom och tände på.

Av obduktionsrapporten och av rättsläkarens vittnesmål kommer det fram att mannen var vid liv när minibussen sattes i brand. Rätten konstaterar i sin dom att 45-åringen var medveten om att mannen levde när han satte eld på honom.

Den 25-årige mannen stod åtalad misstänkt för medhjälp till mord, men rätten ansåg inte att det är ställt utom rimligt tvivel att han menat att mörda 49-åringen. Mannen frikänns därför men fälls istället för grovt skyddande av brottsling till 1,5 års fängelse.

Den 45-årige mannen har "på ett utstuderat och förslaget sätt planerat mordet" anser tingsrätten och konstaterar att mordet "har varit synnerligen brutalt". Något annat straff än livstidsfängelse kan enligt rätten inte komma på fråga.

Mannen dömdes så sent som i december förra året för bland annat olaga frihetsberövande till ett och ett halvt års fängelse.

Båda männen nekade under rättegången till brottsmisstankar, men medgav de faktiska omständigheterna.