Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordförsök ger polisen problem

Polisen måste ta hjälp av detektiven allmänheten för att komma vidare med utredningen kring ett mordförsök som inträffade i Kopparberg den 10 mars i år. Utredarna hoppas att det finns personer som kan ha gjort iakttagelser som kan sättas i samband med brottet.

Annons

– De uppgifter vi fått av de två målsägarna och den person som är frihetsberövad stämmer inte med det vi har i teknisk väg, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

En av målsägarna fick en skada, som antagligen åstadkommits med en kniv. Den andre blev attackerad när han skulle hjälpa sin kompis.

– Vi har en del bevis säkrade, bland annat i form av blod utomhus. Dessutom finns annan teknisk bevisning, som jag inte kan gå in närmare på i detta skede av utredningen.

Mordförsöket tros ha skett mellan klockan 18.20 och 18.40 i onsdags förra veckan. Men polisen vill ha iakttagelser gjorda mellan klockan 18 och 19.

– På adressen Kyrkvägen 7 tror vi att både den misstänkte och hans offer kan ha varit. Vi vill komma i kontakt med vittnen som kan ha sett eller hört någonting där.

Polisen är också intresserad av uppgifter från Kyrkvägen och hela Bergmästaregatan in mot centrum och sedan uppåt Kristinevägen.

– Vi vill att personer som tittat ut, varit ute själva på de aktuella gatorna eller någon som hört skrik hör av sig till oss. Allt är intressant under den aktuella tiden.

Torbjörn Carlson utesluter inte att polisen också blir tvungen att knacka dörr på samtliga adresser efter de aktuella gatorna.

– Den misstänkte är häktad misstänkt för försök till mord.

Den som har uppgifter att lämna till polisen kan ringa 019-15 61 17 under kontorstid.

Annons