Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt man släppt

(UPPDATERAD 12:10)  En av de misstänka för mordet i Askersund släpptes på torsdagskvällen, uppger polisen till NA.

Annons

Mannen, som suttit anhållen misstänkt för medhjälp till mord släpptes 19.41 på torsdagskvällen, enligt Thomas Ginghagen, vakthavade befäl vid Örebropolisen.

- Huruvida misstanke kvarstår törs jag inte säga, säger Ginghagen.

På Åklagarkammaren i Stockholm som har hand om fallet under helgen bekräftar man att en av de misstänkta personerna har släppts.

– Ja, den personen som var misstänkt för medhjälp till mord har släppts, säger Robin Simonsson på Åklagarkammarens presstjänst.

– Men det är allt jag kan säga i nuläget. I övrigt får jag hänvisa till polisen.

Polisen är i övrigt mycket knapphändig med ny information kring det misstänkta mordet.

Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén har talat in ett meddelande på sin telefonsvarare där han bland annat säger att den troliga mordplatsen finns i Askersund och att polisen under midsommarhelgen fortsätter att förhöra de misstänkta och vittnen samt knacka dörr i de områden som kan ha samband med mordet. Den tekniska undersökningen på brottsplatsen fortsätter också under helgen.

Enligt information från åklagarmyndigheten ska beslut om häktning av de två anhållna ske senast söndag 22 juni klockan 12.

Det var på onsdagen vid 21.30-tiden som polisen larmades om ett misstänkt mord i länet. De spärrade därefter bland annat av en lägenhet i Askersund och ett område i Hällabrottet, strax utanför Kumla.

Polisen arbetar efter teorin att kroppen ska ha flyttats från brottsplatsen i Askersund till ett område utanför Kumla. Enligt uppgifter till Aftonbladet och vad NA erfar ska kvinnan ha blivit styckmördad. Men polisen vill inte kommentera uppgifterna.

- Vi måste hålla mycket för oss själva initialt. Vi kommentar inte sådant, sade polisens kommunikationsstrateg Jörgen Westlin på torsdagen.

Flera fordon från polisen fanns på plats under torsdagen, bland annat från Tekniska roteln och hundenheten. Det är vid Jonassonska brottet, i närheten av badet Hästhagsbrottet som det finns flera avspärrningar. I närheten ligger också Ytongbanan.

Vad NA erfar kan polisen gjort eventuella fynd på platsen i Hällabrottet och en av de misstänkta gärningsmännnen ska också ha kopplingar till området.

Mer information kommer. 

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]