Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkt på perrongen

Under hela hösten har det varit mörkt på perrongen i Kopparberg. Kommunchefen har vid flertalet tillfällen påtalat problemet för Banverket, men hittills har inget hänt. Nu ska belysningen dock vara på gång att åtgärdas säger Banverket.

Annons

När det är mörkt ute så finns det bara belysning under det lilla skärmtaket mitt på perrongen. En av de tre lampor som skall belysa hela perrongen tänds och när den är helt tänd så släcks den igen. Övriga två lyser inte alls.

– Det är mycket mörkt och otrevligt att stiga av eller på tåget under den mörka tiden, säger tågpendlaren Torbjörn Brännlund, kommunchef.

Sedan början av december har han försökt förmå Banverket att byta ut de trasiga lamporna. Men ännu har inget hänt.

– Jag tänker på säkerheten. Vem tar ansvar om någon snubblar på perrongen eller till och med har den oturen att ramla ner på spåren, undrar Brännlund.

Företagaren Ulf Nilsson, som äger stationshuset, har dock sett till att belysningen kring huset och i vänt-salen fungerar som det ska. Något Brännlund ser mycket positivt på.

– Trappan som leder upp till stationshuset och perrongen kan annars vara lite otäck, men nu syns den i alla fall bra.

Sven Eriksson vid Banverket har vid två tillfällen felanmält problemet, men hittills har inget hänt.

– Jag har återigen gjort en felanmälan så nu ska det förhoppningsvis vara på gång med ett byte av de trasiga lamporna, säger han

– Det har varit på gång lite för länge bara. Problemet ligger i att det krävs ett specialfordon för att byta lamporna.

Vid stationen i Ställdalen är perrongen väl upplyst. Där är det dock mörkt efter vägen som leder fram till perrongen.

– Även där finns belysningsstolpar, men ingen el finns inkopplad på dem. Och enligt uppgift så får inte Banverket sälja ström till kommunen, säger Brännlund.

Detta är emellertid något Bergslagens kommunalteknik försöker hitta en lösning på.