Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möter legendar på Monza

Den 13-15 april ställs örebroaren Edward Sandström mot en av tidernas största motorsportlegendarer på klassiska Monza-banan i Italien.

Annons

Niofaldige roadracingvärldsmästaren Valentino Rossi från Italien ska sensationellt testa sina vingar på fyra hjul.

Rossi har oväntat anmält sig till premiären i långloppsserien Blancpain endurance där han ska ratta en Ferrari. Den 33-årige italienaren, med smeknamnet Doktorn, kommer att köra med nummer 46 som han alltid har för att hedra sin pappa som hade just det numret när han tävlade i motorcykelsammanhang.

- Vi bestämde oss i sista minuten för att delta i Blancpain Endurance Series-tävlingen på Monza och att köra ihop med min vän Alessio Salucci blir ett stort nöje, säger Rossi.

Kör 24-timmarslopp på NürburgringEdward Sandström har i år fått kontrakt med det belgiska toppteamet WRT i serien som innehåller fem tretimmarslopp och ett 24-timmarslopp, på Spabanan i Belgien.

Nyligen blev det även klart att Sandström ska köra det klassiska 24-timmarsloppet på Nürburgring Nordschliefe. Den 19-20 maj avgörs ett av Europas mest prestigefyllda racinglopp med en publiksiffra runt  220 000 åskådare. Sandström har deltagit i loppet tidigare och haft framskjutna placeringar, bland annat en fjärdeplats 2010.

Förutom Edward består team WRT av Oliver Jarvis, britten som återfunnits i DTM med Audi de senaste åren, italienaren Andrea Piccini som vunnit VM i GT1 två gånger och dansken Allan Simonsen som blev tvåa totalt i Nürburgring 24-timmars 2010.

– Det är en väldigt stark laguppställning med mycket erfarenhet, konstaterar Edward Sandström i ett pressmeddelande.