Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motionsloppet Väringen Runt återuppstod

Motionsloppet Väringen Runt på cykel startade första gången redan 1968. Efter att i flera decennier ha lockat motionärer att trampa de 50 kilometrarna runt sjön, så las det hela i malpåse.

Men sedan tre år tillbaka har Ullersäters Bygdegårdsförening tagit upp traditionen igen.

- Första året kom bara fyra cyklister till start. men det växer så sakta till nåt stort igen, säger föreningens ordförande Kjell-Åke Wijk och blickar ut över den lilla men entusiastiska skara cyklister som samlats utanför bygdegården.

Bland de nya deltagarna i år fanns Million Beyene och Tieqsti Tewelde. De kom hit som flyktingar från Etiopien och Eritrea för ett år sedan. Nu bor de i Sverkesta, ett långt stenkast från Ullersäter. För Tieqsti är loppet en ganska stor utmaning. Hon har lärt sig cykla sedan hon kom till Sverige och fem mil på en cykelsadel är långt för den som är ovan.

- Men vi håller ihop, säger Kjell-Åke Wijk. Det är ingen tävling utan vi gör det här för att ha roligt och må bra, säger Kjell-Åke innan han och de övriga kastar sig upp på cyklarna och trampar iväg.

Väringen Runt 2016 genomfördes nu i söndags.