Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biva Närke mot strömmen- fortsätter sälja Saab

Två stora bilhandlare i Sydsverige har stoppat sin nybilsförsäljning av Saab. Men på Biva Närke kommer man att fortsätta sälja Saabbilar.

Annons

Bilpartner – en av landets största återförsäljare av Saab – har stoppat all nybilsförsäljning i Skåne av det krisdrabbade märket. Samma gäller för Holmgrens Bil som finns på nio orter i Småland.

Orsaken är det osäkra läget för Saab. Kronofogden mäter nu ut tillgångar hos Saab och tillverkningen i Trollhättan har stått stilla sedan i våras.

Inväntar definitivt besked

I Örebro län är Biva den enda Saabåterförsäljaren. Men till skillnad från konkurrenterna i Sydsverige har Biva beslutat att fortsätta sälja Saab.

– Vi har ett beslut om att köra på tills vi får ett definitivt besked om Saabs framtid, säger platschefen Tomas Wiestål.

– Har vi hållit på så här länge kan vi lika gärna hålla ut till slutet – eller om det nu blir en fortsättning eller förändring.

Hur pass stor betydelse har Saabförsäljningen för er?

– Under två års tid har vi lidit av en liten försäljning av Saab. Det har gjort att vi fokuserat på andra bilmärken och ökat försäljningen där, liksom på begagnatmarknaden. Det har medfört att försäljningen av Saab har minskat i betydelse för oss, säger Wiestål.

Biva Närke är förutom Saab återförsäljare för Chevrolet och Opel, i Karlskoga även för Subaru.

Mattias Frödén

019-15 50 20

[email protected]

Mer läsning

Annons