Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björk i pole position på Solvalla

Karlskogingen Thed Björk var snabbast av alla i STCC-kvalet på Solvalla och tar pole position. Sämre gick det för örebroarna Fredrik Ekblom och Richard Göransson.

Annons

Thed Björk imponerade i kvalet. Var snabbast i samtliga kvalheat. Från det första gick även Fredrik Ekblom och Richard Göransson vidare.

I andra kvalheatet strulade det till sig för Göransson direkt på första varvet. I tredje kurvan kände han hur någonting hade brustit i framvagnen, varpå han valde att köra av banan. Därmed startar han först som tia i racet.

Fredrik Ekblom kunde i alla fall fullfölja andra kvalheatet. Men han saknade farten och hade bara sjätte bästa varvtid och gick därmed inte vidare till tredje kvalheatet och startar i och med det i tredje startled som sexa.

Bättre gick det alltså för Thed Björk som var snabbast av alla i samtliga heat.

– Jag gick ut och gjorde mitt och satte bra tider. Gällde att pusa så mycket som möjligt, sa Thed Björk på den efterföljande presskonferensen.

I det tredje var han ynka tre hundradelar bättre än Fredrik Larsson.

Dina tankar inför racet?

– Vi visste att det skulle bli små marginaler. Jag var jättenöjd med min sista tid och tänkte att den skulle bli svår att slå. Men så skilde det ändå bara tre hundradelar, säger Björk och skrattar.

– Det gäller att vara smart och inte göra misstag. Man får jobba med det man har och se om banan ändrar sig. Då får man anpassa sig efter det, säger Björk.

Mer läsning

Annons