Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens fynd på Blocket:Ferrari för 1,8 miljoner

Spännvidden är stor på Blocket. Det går att köpa en Ferrari för 1,8 miljoner eller man kan nöja sig med en bil av samma märke fast i lego för en hundralapp.

Annons
Fin och dyr. En Ferrari 430 Scuderia F1 2008 står och väntar på sin nästa ägare i ett garage. Det finns redan 4-5 spekulanter från Blocket.

Den som har 1,795 miljoner liggande i byrån och vill köpa bil kan bli ägare av en Ferrari F430 Scuderia F1. Det är Mikael från Örebro som säljer bilen på Blocket, en marknad där det går att hitta allt från leksaker till exklusiva bilar.

– Ja visst, så är det. Men det är ett bra forum. Många är där och tittar, säger han.

Ändrad exklusivitet

Han berättar att det finns flera likadana Ferrari till salu just nu på Blocket. Det behövs uppenbarligen inga exklusiva specialsajter för att sälja lyxbilar.

– Jag tycker att det där med exklusiviteten ändrar sig mer och mer. Det är mer entusiaster som köper de här bilarna. Många av dem vill inte gå på klinkergolv och sitta och vänta i skinnfåtöljer medan bilen servas. De är mer intresserade av bilen, körningen och tekniken, säger Mikael.

Köpte den i oktober

Han fick ett erbjudande att köpa bilen i oktober, och slog till.

– Jag köpte den utanför säsongen, som drar i gång i slutet av februari. Det finns lite bytesförslag och det är väl fyra–fem stycken som är intresserad av bilen just nu, säger Mikael.

Att det är många som läser annonsen på Blocket innebär också att han får en del ovälkomna samtal. En det försöker vara lustiga, som när småungar ringer och frågar hur lång tid det tar att betala bilen när de har 50 kronor i veckopeng. Andra som kontaktar honom efter att ha läst annonsens kommer med mer konstiga förslag.

Ville ha en raggarbil

– Jag fick ett mejl i morse. Det var en kille som ville hyra bilen en helg för 1 000 kronor. Han skulle ragga på en brud och ville ha en frän bil för att han skulle få ligga med henne, berättar Mikael.

Men sånt avskräcker honom inte från att använda Blocket.

– Nej, jag lägger på luren och jag svarar inte på mejlen, säger Mikael.

Måste kunna stanna. En bil som har en toppfart på 315 kilometer i timman måste ha rejäla bromsar.
Många starka hästar. Det finns 505 hästar i Ferrarins V8, och det ger en ordentligt skjuts när man trampar på gasen.

Mer läsning

Annons