Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Ericssons F1-karriär kan vara över redan i vår

Saubers titelsponsor är än så länge Alfa Romeo.
Men enligt uppgifter till tyska Bild kan de snart komma att ta över hela teamet, ge Antonio Giovanazzi en förarplats – och därmed avsluta Marcus Ericssons F1-karriär redan i vår.

Annons
Marcus Ericsson tillsammans med Charles Leclerc under en presskonferens med Alfa Romeo i december 2017.

Så sent som i vintras blev Alfa Romeo titelsponsor till team Sauber, som Macus Ericsson ingår i. Inför säsongen har Ferrari också varit stor hjälp för team Sauber, där de bland annat har bidragit med en ny motor och växellåda till teamet.

Dessutom har två av Ferraris förare kontrakt med Sauber, där den ena är Charles Leclerc och den andra är testföraren Antonio Giovanazzi.

– Jag säger inte att Ferrari gjort ett dåligt jobb, men nu känns det som om Ferrari har ett större intresse av att det går bra för Sauber, säger Ericsson till Sportbladet.

Och för Marcus Ericssons del kan det innebära att F1-karriären är över. Enligt tyska tidningen Bild kan Alfa Romeo och Ferraris president Sergio Marcionne ta över team Sauber redan i vår, och därmed ge Giovanazzi en plats i team Sauber, något som skulle kunna innebära slutet för Marcus Ericsson, där Ericsson måste mäta sig med Charles Leclerc för att kunna vara kvar.

– Om jag slår Leclerc i år kan jag sitta i en jättebra bil 2019, men det kan gå lika snabbt åt andra hållet. En dålig säsong och du är ute ur Formel 1, säger Ericsson till Sportbladet.

Mer läsning

Annons