Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson siktar på seger – i ny bil och nytt team

I fjol blev Örebroaren Richard Göransson tvåa i det prestigefyllda 24-timmarsracet på Nürburgring. I år går han för seger – i nytt team och i ny bil. Det meddelar Göransson i ett pressmeddelande.

Annons
Rowe racings team principal Hans-Peter Naundorf, Richard Göransson och Rowes chef Michael Zehe.

Fyrfaldiga STCC-mästaren och örebroaren Richard Göransson ska köra 24-timmarsracet på Nürburgring i ett nytt team och nytt bilmärke, en Mercedes SLS AMG GT3 för Rowe Racing.

– 2014 kommer bli ett år med mycket nya uppdrag. Årets 24-timmars är ett av dem. Efter att ha tävlat för BMW på Nürburgring sedan 2004 har jag nu fått chansen att tävla för Mercedes som vann här förra året och det ska bli väldigt spännande. Med tanke på deras seger ifjol så finns verkligen förusättningarna för ett bra race, säger Richard i pressmeddelandet.

Göransson gjort sju stycken 24-timmarsrace på Nürburgrings legendariska Nordschleife. Andraplatsen totalt i fjol hans bästa resultat.

Årets 24-timmars körs under midsommarhelgen och inför årets race kommer Richard köra ett antal tester och VLN-race för Rowe Racing under våren. Och i dagarna får Richard en första testkörning med bilen på F1-banan i Barcelona. (NA)

Mer läsning

Annons